READING

Back to Black: m’n favoriete koffiebar in ha...

Back to Black: m’n favoriete koffiebar in hartje Amsterdam

Back to BlackIk fietste over de Weteringschans, en keek op een gegeven moment de Weteringstraat in. Daar, op een hoekje, zag ik een opvallend blauwe deur met superknus miniterrasje ervoor. Ik draaide m’n stuur om om het van dichtbij te bestuderen. Back to Black, stond er op het raam. Binnen nog zo’n blauwe wand, een grote koffiemachine, en in het hoekje havermoutkoeken en superballs met cacao, dadels en kokos.

Toekomstmuziek
Onderneemsters Inge en Noortje zijn sinds hun tiende al vriendinnen. Op hun vijftiende grapten ze weleens ‘Zullen we later samen een koffietentje beginnen?’. Jaren verstreken. Inge werkte bij Brandmeesters en De Koffie Salon, en werd een echte barista. Noortje ging rechten studeren en was gek op bakken. Op reis begon het weer te kriebelen als ze in een koffiebar zat, want dat wilde ze later ook wel. ‘Later’ was twee jaar geleden. Samen gingen ze op zoek naar een locatie en die vonden ze in deze oude slagerij. Als ze de ramen lappen, kunnen ze de oude letters nog zien. Vroeger woonde er ook een operazangeres boven, die uit het raam hing om iedereen toe te zingen. Maar die vogel is inmiddels gevlogen.

Coffee & Cake
Weer back to black. Hier kun je dus superlekkere koffie drinken, én taartjes eten. Home baked door Noortje zelf, plus een vriendinnetje. Van worteltaart tot white chocolate strawberry cake. Voor aan de lange houten tafel, of aan het raam met uitzicht op de Lijnbaansgracht. En als je lief bent, mag je naast de rode kater Binkie op de vintage bank komen zitten. Vindt ie helemaal niet erg. De plankjes aan de muur staan trouwens vol met wannahaves. Zoals de agenda van Els & Nel, plantjes en hun eigen geroosterde koffiebonen. Kun je allemaal kopen. Nu zit je hier al superknus, maar ik kan niet wachten tot de zon gaat schijnen. Dan zit ik sowieso voor de deur.

Adres: Weteringstraat 48
PlaatsAmsterdam
WijkCentrum
Website: backtoblackcoffee.nl
Back to Black 2Back to Black 3
RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST