READING

Restaurant Nieuwe Koningin in Haarlem is weer teru...

Restaurant Nieuwe Koningin in Haarlem is weer terug!

Restaurant Haarlem Nieuwe Koningin

De Nieuwe Koningin is er weer! Zeven jaar lang was dit restaurant een groot succes in de Koninginneweg in Haarlem. Eigenaresse Miranda nam twee jaar geleden even een adempauze, maar miste het zo erg dat ze begin november weer begonnen is, in de Nassaustraat. Met een geweldig interieur waar je je meteen thuis voelt. Inmiddels zit het hier dan ook elke avond weer vol. Heel Haarlem is blij dat het restaurant weer terug is, en ik ook.

Stralende koningin
Kom je binnen, dan lacht Maxima je in drievoud toe. En Miranda, die loopt vol trots tussen de tafeltjes door te stralen. Gelukkig is het concept nog steeds hetzelfde: een menukaart met 12 kleine gerechten, allemaal voor €9,50. Of je nu vis, vlees of vegetarisch kiest. En die drie zie je in allerlei combinaties terug: van risotto met pompoen tot pastinaaksoep, Thaise visburger (aanrader!) en ossenhaas met een saus van ras el hanout. Als je niet oppast, wil je ze allemaal uitproberen, zo lekker is het allemaal. Normaal gesproken zijn mijn ogen groter dan m’n maag, en zit een dessert er bijna niet meer in na een voor- en hoofdgerecht. Maar de gerechtjes zijn hier in een perfecte proportie, dus ook de zoetigheid kon erachteraan.

Toetje toe
Het was bijna niet te doen om een keuze te maken uit de desserts. En voor die twijfelaars hebben ze hier dé oplossing: een proeverij! Een mix van een warm chocoladetaartje met limoncello sorbetijs, crème brûlée, kaas en bonbons. Echt een feest, en veel ook. Na het eten kun je rollend naar huis. Waar dat dan ook is, want het station is vlakbij. Wat mij betreft is de Nieuwe Koningin dé plek na een dagje flink shoppen.

Adres:  Nassaustraat 15
PlaatsHaarlem
Website: www.nieuwekoningin.nl

Restaurant Haarlem Nieuwe KoninginRestaurant Haarlem Nieuwe KoninginRestaurant Haarlem Nieuwe Koningin

 


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST