READING

Wereldse cold pressed juices bij ROOTS in Amsterda...

Wereldse cold pressed juices bij ROOTS in Amsterdam

Juice barDe sapbarren schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo ook op de Amstelveenseweg, waar van de een op de andere dag ROOTS in het oog sprong. Een cold pressed juice bar. Een manier van sappen maken waarbij de enzymen behouden blijven. Weer wat geleerd. Want ja, dit gebied is nog best onwennig voor mij. Een half jaar geleden vond ik het nog gek om een wortel in mn smoothie te hebben. Nu zit ik op een krukje uit potje nr.2 te drinken, met sinaasappel, citroen, wortel, gember en kurkuma. Een beetje vreemd, maar heel lekker. Liset vertelde dat kurkuma ontzettend gezond is. In India roeren ze elke dag een lepel hiervan door hun eten. En wat blijkt: ze hebben daar veel minder mensen met een hersenziekte.

Gezond project
Drie jaar geleden kwam Liset erachter dat ze niet tegen gluten kan, en ging zich meer in voeding interesseren. Ze ging een half jaar geleden zelfs een opleiding voor voedingsdeskundige volgen. Daar heeft ze nu geen tijd meer voor. Want samen met haar vriend Jørgen heeft ze de juicebar in zes weken opgezet. Een oud marinier die zich wil gaan richten op personal training en bootcamp. Zo snel kan het dus gaan, van idee tot bezichtigen, verbouwen en inrichten. Die laatste is trouwens ook geweldig gedaan. En het leuke is, ze hebben de meubels zelf gemaakt. Best handig, als je zo handig bent.

Superfood, juices en salades
Op de mooie planken staan zakjes met superfood. En in de vitrine staan zes cold pressed juices koud. Met een mix van fruit en groente, geïnspireerd van over de hele wereld. Door de manier van bereiding kun je ze zelfs na 72 uur nog opdrinken, en krijg je toch nog exact dezelfde portie gezondheid binnen. Maar je kunt hier ook ontbijten met granola, lunchen met glutenvrij brood of een salade ophalen voor de avond. De courgette pasta / amaranth bijvoorbeeld. Die laatste is trouwens familie van de quinoa, dan weet je dat ook weer. Grote kans dat je fan wordt van de sapjes hier. Gelukkig verkopen ze ook cold pressed juice machines. Kun je thuis ook lekker aan de slag.

Juice barJuice barJuice barJuice barJuice barJuice barJuice bar

Fotografie: Lotte Bruning

Adres: Amstelveenseweg 164
PlaatsAmsterdam
WijkZuid
Facebook: www.facebook.com/rootsamsterdam


RELATED POST

  1. order

    27 mei

    The first country where mail order viagra without prescription pills were approved for sale was USA. video