READING

Volg de lampionnen en je komt uit bij L’usin...

Volg de lampionnen en je komt uit bij L’usine in HCMC

L’usine

Het is alweer even geleden dat ik in Vietnam was, maar ik herinner me de reis nog als gister. We begonnen in het noorden bij Hanoi en Halong Bay, om vervolgens via Hoi An naar het zuiden te gaan, waar we uiteindelijk uitkwamen in Ho Chi Minh City. Na al die cultuur en natuur was ik stiekem wel een beetje toe aan winkelen. Want ja, dat moet soms ook gebeuren. Ik had me goed voorbereid: L’usine, daar moesten we zijn. En dat was me een partij zoeken geblazen..

Van tunnel naar trap

Ik gaf bijna op, toen ik ineens schuin naar boven aan de andere kant van de straat keek. Daar stond in koeienletters L’usine op het raam. Yes, de weg over, tussen het chaotische verkeer door, de lange, donkere gang in met rode lampionnen en ronkende brommers. Helemaal aan het einde, toen ik dacht ‘helpwaarzijnweterechtgekomen’, was daar de trap. Boven kom je meteen in een andere wereld: achter de glazen deur zaten allemaal creatievelingen aan de café latte, druk in de weer met hun laptop. En een croissant.

Shoppen Saigon
Shoppen Saigon

Wereldse tussenstop

In het café kun je je storten op waar je maar zin in hebt: van sandwiches tot salades. En wil je toch nog een beetje met de locals meedoen, probeer dan vooral even de Vietnamese style coffee. Loop je daarna de winkel in, dan weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen met kijken. Bij de kunstige kleding aan de rekken, de gekke woonaccessoires op tafel of de trendy fietsen in de hoek? Allemaal ontwerpen van Vietnamese talenten en wereldwijde designers. Trek voor deze tussenstop maar gerust 1 á 2 uurtjes uit. Ja, de zoektocht was het dubbel en dwars waard.

Shoppen Saigon
Shoppen Saigon
Shoppen Saigon
Shoppen Ho Chi Minh City

Adres: 151 Dong Khoi St, 1st Floor,
Wijk: District 1
Plaats: Ho Chi Minh City
Land: Vietnam
Website: www.lusinespace.com

Ben je op zoek naar zo’n soort winkel/café, maar dan liever wat dichter bij huis? Ga dan eens langs Friday Next in Amsterdam.


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST