READING

Pharmacia: apothekers restaurant in Lissabon

Pharmacia: apothekers restaurant in Lissabon

Restaurant in Lissabon

In B&B Casa das Janelas com Vista hoefde George niet lang na te denken toen ik hem vroeg waar je in de buurt lekker kon eten: Pharmacia. Tien minuutjes lopen maar. Dit restaurant zit in een 200 jaar oud gebouw dat ooit van een rijke, Portugese familie was. Een soort landhuis lijkt het. De laatste paar jaar heeft de National Pharmacy Association hier haar intrede gedaan. Net als het restaurant, dat op de begane grond zit met een grote voortuin erbij. Strijk je hier neer, dan kijk je zo over de stad en de rivier uit. Toch vond ik het binnen het mooist, het interieur was namelijk helemaal in de stijl van een apotheek. Wees niet bang dat je er steriel bij zit, daar is het veel te kleurig en gezellig voor.

Boter in ’n medicijnpotje
De supervriendelijke serveerster kwam vrolijk vragen of we het concept al kenden. Um, nee. Nou, dat was niet zo moeilijk: kies gewoon een paar gerechten uit waar je zin in hebt. Drie was genoeg. Per persoon? Nee, met z’n tweeën, en die kon je dan delen. Klonk als weinig, maar de gerechten waren zo vullend en groter dan verwacht, dat het echt meer dan genoeg was. Zeker met het brood erbij. Ze hebben het concept leuk uitgevoerd. Zo zit de boter in een medicijnpotje, de amuse in een reageerbuis, de gerechten in van die apothekersbakjes en het water in zo’n grote bruine fles. Pharmacia is echt een aanrader als je een sfeervol restaurant in de wijk Bairro Alto zoekt. Weer eens wat anders.

Zoek je nog een B&B in Lissabon? Ik sliep in Casa das Janelas com Vista en was enorm enthousiast over de inrichting én het ontbijt..

Restaurant in LissabonRestaurant in Lissabon


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST