Venkel: saladebar in de Pijp

De Pijp is weer een saladebar rijker: Venkel. Als je voor de deur staat en je kijkt naar binnen, ben je al verkocht. Zo uitnodigend (gezond) is hun inrichting.Saladebar Amsterdam

Venkels venkel
De bakjes achter de bar liggen vol groenten van liefdevolle biologische boeren uit de buurt. Het concept komt ongeveer overeen met SLA. Wil je een eigen salade samenstellen, dan maak je vijf keuzes: soort sla, vulling, groente, kaas & noten en tenslotte de dressing. Voor de grote eters hebben ze ook nog een extraatje: vlees, vis of fruit.

Gelukkig hebben ze ook aanraders op het bord staan. Ik ben voor Venkels venkel gegaan, met: venkel (logisch), makreel, geroosterde rode biet, kikkererwten, appel en parmezaan. En dan nog een beetje dille vinaigrette eroverheen. Terwijl het salademeisje alles vers in elkaar draaide, kon ik m’n ogen niet afhouden van alle potjes en flesjes op de planken. De amandelmelk en muntsiroop zijn allemaal huisgemaakt. Het leukste vond ik de potjes honing, gemaakt door de bijtjes langs de Amstel. Die lokale producten geven altijd weer een fijn gevoel.

Saladebar AmsterdamSaladebar Amsterdam Saladebar Amsterdam Saladebar Amsterdam

Venkel zit een paar pandjes verder dan Burgermeester op de Albert Cuypstraat. Ook heel verleidelijk, ik weet het. Maar ben je echt aan een gezonde hap toe, dan moet je echt bij Venkel zijn. En het is nog lekker (en vullend!) ook.

Adres: Albert Cuypstraat 22
PlaatsAmsterdam
WijkDe Pijp
Websitewww.venkelsalades.nl


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST