READING

Concept store Hutspot in de oude siroopfabriek

Concept store Hutspot in de oude siroopfabriek

Hutspot

Hutspot Amsterdam is een nieuwe vestiging rijker. De eerste opende vorig jaar december haar deuren op de Van Woustraat. De (jonge) initiatiefnemers Nick (24), Reinier (26) en Pieter (25) bieden een platform aan jong creatief talent, ondernemers, designers en kunstenaars. In de winkel krijgen zij de kans hun producten te exposeren en verkopen. Het concept is een doorslaand succes. Afgelopen jaar kregen de jongens soms wel 20 aanvragen per dag binnen. Al gauw was er geen ruimte meer over en moesten ze nee zeggen tegen toch wel hele gave creaties. En dat voelde natuurlijk niet goed. Tijd voor een tweede vestiging dus, in de oude siroopfabriek op de Rozengracht. En deze plek is nóg een stukje groter.

Vlinders, vogels en veren
De winkel heeft dezelfde look ’n feel als die andere, maar wel met nieuwe designers, kunstenaars en labels. Ja, de jongens hebben weer voor een hele goede mix gezorgd. Op de begane grond vind je tafels vol boeken en opgezette parkieten, rekken met mooie kleding en wanden met vlindertjes en veren (je weet wel, van Kate & Lola). Ook Uncover heeft een plekje in de winkel veroverd. Met behulp van een laser kunnen zij je product helemaal customizen. Kun je bijvoorbeeld je logo in een moleskine laten zetten, of in je nieuwe portemonnee.


Hutspot Hutspot 1

Uniek warenhuis
Achterin kun je lekker lunchen of een tijdschrift lezen aan de lange tafel. En dan wandelt er ook nog een gezellige huishond rond. De grote tuin bewaren we nog even voor de lente, kun je straks lekker je kop koffie in de zon drinken. Loop je door naar boven, dan vind je daar nog meer moois. De grote zolder is een bibliotheek met leesruimte geworden, in samenwerking met MENDO. Het is eigenlijk net een klein warenhuis. Maar dan wel een hele verrassende.
Hutspot Hutspot 4 Hutspot 5Hutspot 11 Hutspot 6 Hutspot 7Hutspot

Adres: Rozengracht 204-206
PlaatsAmsterdam
WijkWest
Websitewww.hutspotamsterdam.com


RELATED POST

  1. Judith Ann Regout

    1 augustus

    Super!