READING

Six and Sons: miniwarenhuis voor échte mannen

Six and Sons: miniwarenhuis voor échte mannen

six and sonsSinds twee maanden heeft de Haarlemmerdijk in Amsterdam er een nieuwe winkel bij: Six and Sons. Een concept store, opgericht door Alexander Six, samen met zijn ‘zonen’. De ambachtslieden, kunstenaars en ontwerpers van de producten die hier liggen. Six and Sons staat bekend als miniwarenhuis voor mannen, waar ze zich ook echt thuisvoelen. Maar ook de vrouwen laten zich hier graag zien. Tja, in welke winkel niet?
six and sonssix and sonssix and sonssix and sons

Concept store voor stoere mannen
Er zijn twee verdiepingen. Beneden vind je allemaal mooie spullen die Alexander verzameld heeft: vintage meubels, woonaccessoires, herenkleding, tassen en kookspullen. Die samen met het Falcon servies zo mee kunnen tijdens je outdoor avonturen. Boven is een café waar je lekker kunt gaan zitten voor een Bocca koffie, geroosterde granola, hummingbird cake en verse broodjes. Het idee voor deze concept store is ontstaan toen Alexander art director bij reclamebureaus was. Hij kwam vaak mooie objecten tegen, die hij verzamelde en op zijn webshop zette.

Laat je baard staan
Nu, precies een jaar later, heeft hij een eigen winkel. En die staat vol met rekwisieten en unieke producten van over de hele wereld. Van Amerika tot Japan. Zo liggen er tandenstokers met smaak van Van Daneson en tassen via UNDSCVRD. Deze laatste is overigens ook een van Six’s “Sons”, oftewel partner met wie hij samenwerkt. Wat ik het grappigste uit de winkel vond, is de Campfire Cologne. Heb je een baard, dan is het misschien wel wat voor jou:

six and sonssix and sonssix and sonssix and sonssix and sons

Six and Sons is nu nog een beetje op mannen gericht, maar daar komt verandering in. In de toekomst gaan ze zich ook focussen op vrouwen, met sieraden en kleding. Maar dan wél met een mannelijk touch!

Adres: Haarlemmerdijk 31
PlaatsAmsterdam
Wijk: Centrum
Website: www.sixandsons.com


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST