READING

Thull’s: lunch, waterkefir en potjes pickles

Thull’s: lunch, waterkefir en potjes pickles

Delicatessen Amsterdam Oost Thull'sToen ik olijven aan t scheppen was bij Olives & More, zag ik aan de overkant een knalgele ‘balie’ en een wand vol gekleurde potjes. Thull’s stond er op ’t raam. Met voor de deur een bord met het lunchmenu. Ik liep naar binnen en daar stond Simone achter de pannen te kokkerellen, voor een cateringklus. Ze vertelde dat ze hiervoor in de horeca werkte. Niet als kok, maar als bedrijfsleidster. Met een grote passie voor koken, dus maakte ze samen met de chefkok elk seizoen een nieuwe menukaart. Om thuis vervolgens zelf de keuken in te duiken. En de kast, voor recepten uit een van haar 150 kookboeken. Ze maakte de lekkerste dingen voor familie en vrienden. Nou, die lustten er wel pap van, en vroegen haar steeds vaker te cateren tijdens diners en feesten. Op een gegeven moment wilde ze een volgende stap zetten; een eigen toko. Niet alleen een delicatessenwinkel, maar een plek waar ook gekookt wordt en iedereen mag komen lunchen.

Pickles en waterkefir
Alles draait hier om inmaken, fermenteren, roken en drogen. De potjes die in de stellingkasten staan, zijn een lust voor het oog. Die met mosterd, chili jam en wijngelei, maar vooral de pickles; van bloemkool tot gele bieten. Simone begon hiermee omdat het gewoonweg makkelijk is om altijd in de kast te hebben staan. En lekker natuurlijk. Geen lunch zonder pickles hier. Wat dacht je van een desemsandwich met gerookte makreel en venkelpickle. Of een salade van Belugalinzen, rode bietpickle en feta. Maar mensen komen ook speciaal naar Thull’s voor haar huisgemaakte waterkefir. Supergezond, beetje de smaak van ice tea. Met bacteriën en gisten die goed zijn voor je weerstand. Hartstikke probiotisch. Veel nemen een hele fles mee, om elke dag te starten met een glaasje. Daarnaast staat nog een kan kombucha. Maar die is echt voor gevorderden. Met een grote zwam, thee en biologische suiker. Ontgift meteen je lever.

Dan blijft er nog één vraag over: wie heeft deze plek zo geweldig ingericht? Haar man Robert Blokland! Hij toverde het pand eigenhandig om. Ook de stellingkast is helemaal zelf ontworpen en gemaakt. Hebben? Robert heeft zijn eigen Blokland Meubelmakerij, dus hij maakt hem graag voor je. Of een tafel, dan kan ook.

Adres: Pretoriusstraat 69
PlaatsAmsterdam
WijkOost
Website: www.thulls.nl

Delicatessen Amsterdam Oost Delicatessen Amsterdam Oost

 


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST