READING

Louie Louie: Zuid-Amerikaanse bar in Amsterdam Oos...

Louie Louie: Zuid-Amerikaanse bar in Amsterdam Oost

Louie Louie bar Amsterdam Oost

Twee jaar zijn ze ermee bezig geweest, om het oude East of Eden in Amsterdam Oost te veroveren en om te toveren tot deze te gekke tent. En daar zit een heel team achter. Het begon allemaal bij Marcel van Breda, eigenaar van Café Weber en Lux. Hij vond het hoog tijd worden om eens wat in Oost te beginnen. Hij kocht East of Eden (tegenover het Tropenmuseum) en vroeg Chris Souren, die lange tijd voor Marcel werkte als bedrijfsleider en sinds 4 jaar mede-eigenaar is van 290sqm.com, of hij mee wilde doen. Die dacht; zo’n kans krijg ik maar een keer, doen dus! En toen hadden we de 3 wijzen uit Oost nog. Een van hen, Riad Ferhat, is vaste klant van Chris’ 290sqm.com en ze raakten aan de praat. Toen boven tafel kwam dat Riad en Jason hun eerste biertje in East of Eden hadden gedronken, was het duidelijk; dit moest een samenwerking worden.

Tosta Tostadas
Maandenlang fietste ik langs het pand, en dat zag er met de week veelbelovender uit. Toen de grote serre met staal en glas werd neergezet, was het zeker dat dit een hele mooie bar zou gaan worden. Net als bij Weber en Lux, heeft Marcel Louie Louie ook zelf ingericht, samen met Chris. Tot in detail kan ik wel zeggen. Van de kleine, witte haaitjes in het aquarium helemaal achterin, tot de relaxte bankjes in de serre voorin. Om 9 uur gaat de deur open, voor een ei ei met croissant, een Dirty Chai Latte, een broodje Torta Cubana en dan rol je zo de avond in met een taco taco fried fish. Of Korean Beef Rib van de BBQ, met 1,5 liter sangria erbij. En een chill muziekje. En oja, ze hebben ook nog een terras voor de deur, waar je straks tot in de late uurtjes in de zon kunt zitten. Ik kan niet wachten..

Tot slot, waar de naam vandaan komt? Nou, 290sqm.com had een evenement van Coureur du Monde, en die maakten hier een filmpje van met daaronder het nummer Louie Louie van The Kingsmen. Chris liet het aan Marcel en Riad zien en het nummer viel meteen in de smaak. Paste ook helemaal bij de sfeer hier. Enne, laat Marcel nou net Marcel Louie van Breda heten. Daarom dus. Ik ben nu trouwens toch wel nieuwsgierig naar 290sqm.com, binnenkort maar eens naar de Houtkopersdwarsstraat..

Adres: Linnaeusstraat 11
PlaatsAmsterdam
WijkOost
Website: louielouie.nl

Louie Louie bar Amsterdam OostLouie Louie bar Amsterdam OostLouie Louie bar Amsterdam OostLouie Louie bar Amsterdam OostLouie Louie bar Amsterdam Oost

Fotografie © 2016 Looselab

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST