READING

Salad & the City: voor salades tot aan je voo...

Salad & the City: voor salades tot aan je voordeur

Saladebar AmsterdamVriendinnen Mirjam en Judith vonden het maar niks, dat je na een dag hard werken alleen maar ongezonde pizza’s en chinees kon bestellen. Hartstikke ongezond, en het vreet ook nog eens je overgebleven energie weg. Omdat niemand anders het deed, begonnen ze zelf aan een gezonde bezorgoplossing. Ze gingen een dag minder werken, om hun concept goed uit te werken en locaties te onderzoeken. Na 9 maanden was het dan zover; in juli openden ze de deuren van Salad & the City in Amsterdam. En het slot van hun elektrische fietsen om salades mee rond te brengen.

Oude-kaas koekjes
Dat het hier om een gevalletje ‘het roer omgooien’ gaat, staat vast. Mirjam werkte namelijk in de HR bij de VU, en Judith zat met haar achtergrond in de bouwkunde middenin taxaties. Ik zie hier vooral een ander talent: inrichten. Want wat is het hier tot in de puntjes perfect. Van de tegeltjes op de bar tot het menu op een rol aan de wand. Ja, laten we het daar even over hebben. Zo staat er onder andere geitenkaassalade met rode biet op, en meloenvenkelsalade met zalm. Allemaal gezond. Maar gelukkig zijn ze er niet in doorgeslagen, want je krijgt er ook een stuk brood bij. Mijn favoriet: de avocadosalade met oude-kaaskoekjes. Zelf gebakken.

Take-away / delivery
Het concept is simpel: een salade afhalen of laten bezorgen. Want dat doen ze graag voor je op hun elektrische fiets. Maar ligt de Bilderdijkstraat op je route naar huis, dan zou ik zeker even binnenstappen. Je krijgt meteen een feel good gevoel door het interieur (en Judith en Mirjam).

Adres: Bilderdijkstraat 164
Plaats: Amsterdam
Website: www.saladandthecity.nl

Saladebar AmsterdamSaladebar Amsterdam
RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST