YellowKorner: betaalbare fotografie

Gallerie Amsterdam

Een vriendin tipte me dat ik hier écht even heen moest als fotografieliefhebber. Toen ik er deze week voor de deur stond en naar het logo keek, herkende ik het. Twee jaar geleden heb ik in Lille me een tijdlang staan vergapen aan de mooie foto’s in deze galerie. Wat blijkt, ze zitten wereldwijd. En nu ook in Amsterdam!

Betaalbare kunst
Bij YellowKorner hangen foto’s van wereldwijde gerenommeerde fotografen. Yann Arthus-Bertrand bijvoorbeeld, en Dorothea Lange. Maar ook jonge talenten krijgen hier de kans hun werk te laten zien. Het leuke hier is dat de foto’s betaalbaar zijn. De fotografie wordt namelijk in gelimiteerde oplagen wereldwijd in de YellowKorner galerieën aangeboden. En natuurlijk zijn ze allemaal genummerd. Zo kan het zomaar zijn dat je voor 57 euro nr. 64 van een legendarische foto in je handen hebt.

Wisselende collectie
De galerie is verdeeld in zes onderwerpen: Fashion, Urban, Travel, Nature, Sport & Techniques, Dream Creation, Celebrity & History en Landscape. Mijn favoriet blijft toch wel Travel en Nature, al was ik toch ook wel erg onder de indruk van Sport & Techniques. De collectie wisselt geregeld, dus ik ga hier regelmatig even langs!


Gallerie AmsterdamGallerie AmsterdamGallerie AmsterdamGallerie AmsterdamGallerie Amsterdam
Adres: Singel 282
PlaatsAmsterdam
WijkCentrum
Website: www.yellowkorner.comRELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST