READING

First or Second: woonwinkel (inclusief villa) in A...

First or Second: woonwinkel (inclusief villa) in Alkmaar

Woonwinkel Alkmaar First or SecondAl jarenlang volg ik de blog April and May van Vivian Hoebe en Jantine Vaartjes. Een website vol inspiratie op het gebied van interieur en fashion. De leukste post was een paar maanden geleden, dat ze een woonwinkel gingen beginnen. In Alkmaar. En groot dat ie is! Ik was er vorig weekend omdat ik hartstikke nieuwsgierig was, en om ideeën op te doen voor het nieuwe huis natuurlijk. De start was in het café, voor koffie met taart. Een hele relaxte plek om even te zitten, maar veel geduld had ik niet. Ik kon niet wachten om de boel hier te ontdekken.

Een bron van inspiratie
Vivian vertelde dat dit eerder al een woonwinkel was, en dat zij en Jantine er dit jaar hun intrede hebben gedaan met een nieuwe naam: First or Second. Het bijzondere hier is niet alleen de sfeer. Aan de rechterkant hebben ze zelfs een hele villa gebouwd met twee verdiepingen. Moet je nagaan hoe groot het hier is. Daar kun je meteen zien hoe de meubels en accessoires staan in een ‘echt’ huis. Heel knus eigenlijk, met een mix van nieuw én tweedehands. Vooral de producten van Villa Vintage zijn verslavend. Zo stond er een houten broodkar uit een oude bakkerij. Supermooi, als boekenkast bijvoorbeeld. En dan is er ook nog een kelder met ideeën voor je slaapkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe bank of een grote broodplank gemaakt van een deur, je vindt het hier allemaal! En als je al niet met een mooi item op huis aan gaat, dan wel met een hoofd vol nieuwe ideeën voor je huis.


Woonwinkel Alkmaar First or SecondWoonwinkel Alkmaar First or SecondWoonwinkel Alkmaar First or SecondWoonwinkel Alkmaar First or SecondWoonwinkel Alkmaar First or SecondWoonwinkel Alkmaar First or SecondWoonwinkel Alkmaar First or SecondWoonwinkel Alkmaar First or Second

AdresKooimeerlaan 17
Plaats: Alkmaar
Websitewww.firstorsecond.nlRELATED POST

 1. Wat ziet dit er mooi uit <333 wil ik heen!

 2. Lineke

  17 december

  Daar moet ik ook heen, ik ben verliefd op dat grijze ‘rookstoeltje’ op de foto, weet je van welk merk dat is? Of moet ik gewoon naar Alkmaar en loop ik het risico dat ik al mijn spaargeld er door heen jaag?

 3. Marlous

  18 december

  Hoi Lineke, dat was een vintage stoeltje, die helaas al is verkocht. Maar er staat er nog eentje met een wat hogere rug, ook heel gaaf! Op naar Alkmaar dus;-)