READING

Rum Baba: koffie en taart in Amsterdam Oost

Rum Baba: koffie en taart in Amsterdam Oost

Rum Baba koffie amsterdamToen ik een week in Oost woonde, en ik m’n draai nog niet helemáál kon vinden, nam een vriend me mee naar een koffietent waar ik me helemaal thuis zou voelen: Rum Baba. Nu, een jaar later, is het nog steeds mijn grote favoriet van Oost. De koffie is zo lekker dat ik niet eens naar de suikerpot grijp. De taartjes zijn om op te vreten, en het interieur is een lust voor het oog. Wat wil je ook, met een knalblauwe vloer en okergele potten op de plank.

Van Coffee Bru naar Rum Baba
Vorige week vroeg ik Lusan en Jeroen het hemd van hun lijf. Het begon allemaal 5 jaar geleden, met Coffee Bru op het Beukenplein (die met de gele vloer). Ze zetten het destijds met nog twee andere coffeelovers op, waarbij kwaliteit voorop stond. In no time was het daar hartstikke druk. Er kwamen taartjes bij, die Lusan zelf bakte in haar kleine oventje thuis. Het werd zo’n succes, dat ze ruimte tekort kwamen. Tijd voor Jeroen en Lusan om samen op jacht te gaan naar een nieuw pandje. En die vonden ze in de Pretoriusstraat, op een hoek. Superlicht, en ruimte genoeg om koffie te zetten én taarten te bakken.Rum Baba

Bakkende vormgeefster
De passie voor bakken zat er bij Lusan al vroeg in. Haar moeder kookte veel en op de vraag ‘wat wil je later worden’ was het antwoord steevast: kok. Toch nam ze een zijweg en werd vormgeefster, maar het bakken veroverde toch weer haar hart. Haar goeie smaak vind je niet alleen terug in de taartjes, maar ook in de inrichting van Rum Baba. Het klopt tot in detail. Partner Jeroen werkte al jaren in de horeca, in het hogere segment, en wilde veel meer focus op kwaliteit. Tijdens zijn stage in China ontstond daarbij nog een liefde; voor thee. Die ze nu trouwens zelf importeren. Als je binnenkomt zie je plankjes vol leuke theezakken. Met prints die Lusan zelf heeft ontworpen.

Nummer 15
Inmiddels gaan de taarten hard; steeds meer horeca en particulieren bestellen ze voor zichzelf. Dus kom maar op met die nieuwe plek, erbíj dit keer. Een paar pandjes verderop, op nummer 15, hebben Jeroen en Lusan nu Bakery & Roastery geopend. Voor koffie en taart met uitzicht op de bakkershandelingen. En de koffiebranderij. Maar geen zorgen, je kunt ook nog steeds op het hoekje terecht, want daar wordt alles wandelend bezorgd. Van banana bread tot carrot cake.

Adres: Pretoriusstraat 33
PlaatsAmsterdam
WijkOost
Facebook: RumBabaBakesRum Baba interieur


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST