READING

Lot en de Walvis: de huiskamer van Leiden

Lot en de Walvis: de huiskamer van Leiden

Restaurant Leiden Lot en de WalvisLot en de Walvis is zo’n plek waar je de hele dag mag eten waar je zin in hebt. Of nouja, het moet natuurlijk wel op de kaart staan. Dus heb je om 11 uur ’s ochtends zin in een toetje, dan kan dat gewoon. Het motto van Lot is niet voor niets ‘Life is short, eat dessert first’.

Bananenbrood met Nutella
Met al die verschillende hoekjes en plekjes is het lastig kiezen waar te gaan zitten. Is dat eenmaal gelukt, dan mag je net doen of je thuis bent. Dus schoenen uit en zet een LPtje op. Ook kun je hier je eigen water tappen, uit verschillende kannen. In de ene drijven stukken watermeloen, en in de andere munt met steranijs. Daar tegenover kun je trouwens ook leuk zitten, met uitzicht op de bar. Of om de hoek, daar heb je een kijkje in de keuken. Daar wordt vanalles gemaakt, zoals bananenbrood met een dikke laag Nutella. En lunchen doe je hier bijvoorbeeld met een briochebol met pittige pulled chicken. Kom je voor de borrel? Ga dan voor de sticky meatballs en nacho’s. Ook de dinerkaart heeft voor ieder wat wils: van homemade burgers tot zeebaarsfilet uit de oven. En een toetje toe, of misschien was je daar de dag al mee begonnen.Restaurant Leiden Lot en de WalvisRestaurant Leiden Lot en de WalvisRestaurant Leiden Lot en de WalvisRestaurant Leiden Lot en de Walvis

Barbecue & bootjes
Schijnt de zon, dan zit je hier helemáál gebakken, zo aan het water. Met verschillende bootjes voor de deur geparkeerd, waarbij de schippers zo het terras opstappen. Als dat geen vakantiegevoel geeft? Helemaal als ‘s avonds de barbecue aangaat. Lot en de Walvis organiseert hier trouwens vanalles: van een hippiemarkt tot een leuke band. Kortom, bij Lot en de Walvis valt altijd wel iets te beleven!

Adres: Haven 1
Plaats: Leiden
Website: www.lotendewalvis.nl

Restaurant Leiden Lot en de WalvisRestaurant Leiden Lot en de Walvis


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST