READING

DAY kitchen: ’n kookwinkel, maar dan nét eve...

DAY kitchen: ’n kookwinkel, maar dan nét even anders

Kookwinkel Amsterdam Day KitchenSinds twee maanden is de Van Woustraat een hotspot rijker: DAY kitchen. Eigenaresse Sarah was eerder art director bij een reclamebureau, en gek op koken. In het weekend wipte ze geregeld even binnen in een kookwinkel, maar miste daar altijd de beleving. Zoals de geur van eten en het geborrel in de pannen. Het idee ontstond voor een eigen store, die nét even anders zou zijn; eentje waar je producten meteen mag uitproberen. En kookworkshops kunt volgen. Ze nam ontslag en sprong gelijk het diepe in met haar nieuwe concept.

Achter het fornuis
Ondertussen was vriendin Josine gestopt met haar baan in de fondsenwerving. Ze hielp Sarah de opstartfase door en dat verliep zo goed, dat ze samen verder zijn gegaan. Inmiddels staat DAY kitchen te stomen aan de Van Woustraat in Amsterdam. Waar ze overdag staan te kokkerellen om nieuwe recepten te bedenken voor hun blog. Of een bestaande uitproberen uit een van de kookboeken. Niet de standaard dikke pillen overigens, die je overal ziet liggen, maar van blogs als My New Roots en The Green Kitchen. Vol mooie plaatjes waar je trek van krijgt.

Wereldse wannahaves
Op de toonbank staat een mand vol groenten, te wachten om doormidden gesneden te worden. Door wie dan ook, want je mag gewoon de messen testen om erachter te komen welke lekker in je hand ligt. Alle producten die je ziet zijn uniek, van over de hele wereld. Van die wannahaves die je nog niet eerder hebt gezien. Bijvoorbeeld het kunstige servies uit New York, en walvismesjes uit Japan. Zelfs de afwaspakketjes zijn om op te vreten. Ben je leergierig, geef je dan op voor een van de kookworkshops. Dim Sum en Indiaas staan alvast op het menu. Ja, DAY kitchen is dé plek voor kookfreaks.

Adres: Van Woustraat 62
PlaatsAmsterdam
WijkDe Pijp
Website: www.daykitchen.nl

Deze winkel heeft helaas de deuren gesloten.

Kookwinkel Amsterdam Day KitchenKookwinkel Amsterdam Day KitchenKookwinkel Amsterdam Day KitchenKookwinkel Amsterdam Day KitchenKookwinkel Amsterdam Day Kitchen
RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST