READING

Villa Extramuros: B&B tussen de olijfbomen in...

Villa Extramuros: B&B tussen de olijfbomen in Portugal

B&B Portugal

Na een paar dagen Lissabon ontdekt te hebben, was het tijd om te gaan luieren. In Arraiolos welteverstaan. Een uurtje landinwaarts. Toen we in dat verlaten dorpje aankwamen, dacht ik even: waar zijn we in godsnaam beland? Ook de navigatie wist het niet meer, en er was niemand te bekennen op straat. Maar gelukkig zagen we in de verte een groot wit huis verschijnen dat verdacht veel leek op wat ik op de foto’s had gezien. Op naar het oosten dus.

Van Parijs naar Arraiolos
Na een lange, zanderige weg tussen de schapen door kom je bij het gigantische huis aan, wat echt een eyecatcher is tussen de Portugese boerderijtjes. Sommige mensen vinden het zonde van het beeld, maar ik houd er wel van. Francois en Jean-Christophe stonden al met een big smile in de deuropening te wachten. Een paar jaar geleden kwamen ze hier op vakantie en dachten: hier gaan we wonen. Ze hebben het huis samen met een architect ontworpen en hebben toen hun hele hebben en houden vanuit Parijs hierheen verhuisd. En daar hebben ze nog geen minuut spijt van gehad.

Zwemmen tussen de olijfbomen
En dat begrijp ik volkomen, want wie wil er niet in dit huis wonen? Overal is aan gedacht. En dat ze van design houden, is wel te zien. De inrichting is niet alleen perfect, ook aan interieur magazines geen gebrek. Er liggen er hier zoveel.. ook al blijf je een week, dan nog heb je ze niet allemaal door kunnen bladeren. Maar je kunt natuurlijk altijd een begin maken. In de kamer met de grote ronde tafel, of lekker op de grote bank aan het terras. Met de schuifdeuren open, zodat het voelt alsof je buiten zit. Loop je het terras op de boomgaard in, dan kom je bij het zwembad uit. Waar je de hele dag kunt zonnebaden, tot de zon ondergaat achter de olijfbomen.

Pastel de Belém
Tijd om de trap op naar boven te gaan. Daar zijn vijf deuren, waar je op je eigen privé-terras beland. Maar stap je de kamer in, dan zie je dat je op het terras aan de achterkant moet zijn. Wat een geweldig uitzicht op het dorpje Arraiolis en het kasteel heb je hier. Dat uitzicht heb je trouwens ook als je onder de regendouche staat, met je zeep en shampoo van Aesop. De volgende ochtend staat beneden op het terras je ontbijt klaar: koffie, verse jus van de sinaasappelbomen, eieren, brood, allerlei soorten beleg, yoghurt met versgemaakte fruitcompote en een Pastel de Belém. Die laatste móet je gegeten hebben als je in Portugal bent. En dan zit je ook meteen vol. En krijg je in de middag of avond weer trek, dan mag je gewoon mee eten wat de pot schaft.

Francois en Jean-Christophe zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Zit je eenmaal in Villa Extramuros, dan wil je hier eigenlijk nooit meer weg..

B&B PortugalB&B PortugalLuxe vakantie PortugalB&B PortugalB&B PortugalB&B PortugalB&B PortugalB&B Portugal 21Luxe vakantie PortugalLuxe vakantie Portugal
Fotografie: Adriá Goula


RELATED POST

  1. Danielle

    17 mei

    Wat een prachtige plek! Mocht ik nog eens naar Portugal gaan, misschien dat ik hier eens een nachtje moet doorbrengen. Bedankt voor het delen!!