READING

Lunchen met smørrebrød bij De Noorman in Deventer...

Lunchen met smørrebrød bij De Noorman in Deventer

Lunch Deventer De Noorman

Ondernemers Jurgen en Tove ontmoetten elkaar als studenten in Frankrijk. Ze woonden samen in Brussel, Amsterdam en uiteindelijk Deventer, de geboortestad van Jurgen. Vorig jaar openden ze hier samen de deuren van De Noorman. Geheel in Scandinavische stijl, want Tove groeide op in Finland. Eigenlijk is het hier een grote proeverij. Met gehaktballetjes en rode bietensalade, de klassieke combinatie in Zweden en Finland. Maar ook gerookte zalm, Noorse wafels en Deens smørrebrød staan op het menu.

Rogge-mout + knäckebröd + witbrood
Je kunt hier kiezen uit drie soorten smørrebrød: rogge-mout, knäckebröd en geroosterd witbrood. Met negen soorten beleg: 3 x vis, 3 x vlees en 3 x vegetarisch. Allemaal geïnspireerd door de Scandinavische landen. Een volledige lunch bestaat uit drie smørrebrødjes met een beleg-combi naar keuze. En dat is lekker puzzelen. Ik ging voor de haring (aanrader), de zweedse kaas met kruipbraam (superlekker) en doperwtensalade met geitenkaas. Het rogge-mout bakken ze trouwens zelf naar het recept van Toves moeder. En daar zijn de gasten dol op. Net als op de wortel-notentaart trouwens, komen mensen speciaal voor terug. Zelf heb ik hier een verslaving opgelopen aan de kanelbullar (kaneelbroodjes). Goede reden dus om snel weer eens die kant op te gaan!

Adres: Kleine Overstraat 41
Plaats: Deventer
Facebook/denoormandeventer

Een weekendje Deventer is trouwens geen gek idee. Je vindt hier namelijk ook Fooddock, dé foodhal van Oost Nederland. Of wat dacht je van een borstelwinkel met 150 soorten borstels? Ik heb er inmiddels een paar in huis hangen (eigenlijk voor de sier), als aandenken aan deze geweldige familiewinkel.
Lunch Deventer De NoormanLunch Deventer De NoormanLunch Deventer De NoormanLunch Deventer De Noorman

 

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST