READING

Sotto: alsof de pizza’s zo uit Napels komen

Sotto: alsof de pizza’s zo uit Napels komen

Sotto Pizzeria Amsterdam Zuid

Voortaan hoeven we niet meer naar Napels te vliegen om een échte pizza te eten. Roy en Omar van Sotto zijn namelijk in de leer gegaan bij de Associazione Verace Pizza Napoletana (VPN) om de authentieke Napolitaanse variant in de vingers te krijgen. En al die kennis en ervaring hebben ze weer mee terug genomen naar Amsterdam. Er was alleen nog een steenoven nodig, die gemaakt is door dé ovenbouwer in Napels.

Baktijd: anderhalve minuut
Waar je ook zit, je ziet deze pizzabakkers druk in de weer. Met deeg en de beste kwaliteit producten. Zo zijn alleen San Marzano tomaten goed genoeg, en wordt elke pizza belegd met buffelmozzarella. Om ze vervolgens in de hitte van 485°C te schuiven. En dan is het aftellen geblazen. Na 90 seconden komt je pizza er goudbruin uit met een krokante, maar niet harde rand.

Met stip op één
En die heb ik afgelopen vrijdag voor het eerst geproefd. Resultaat: Sotto is met stip op één binnengekomen op mn pizzarialijst. Gelukkig is ook aan de inrichting behoorlijk wat aandacht besteed. Zelfs als je een pizza afhaalt, zit je er gezellig bij. Aan het raam, met uitzicht op de Amstelveenseweg. Of de Roelof Hartstraat, want daar is sindskort een tweede vestiging geopend. Alleen heb ik die nog niet van binnen gezien. Maar dat zal ongetwijfeld niet lang meer duren.


Sotto Pizzeria Amsterdam ZuidSotto Pizzeria Amsterdam ZuidSotto Pizzeria Amsterdam ZuidSotto Pizzeria Amsterdam ZuidSotto Pizzeria Amsterdam ZuidSotto Pizzeria Amsterdam Zuid

Adres: Amstelveenseweg 89 en Roelof Hartstraat 27
PlaatsAmsterdam
WijkZuid
Reserveer bij Sotto Amstelveenseweg: couverts.nl
Reserveer bij Sotto Roelof Hartstraat: couverts.nl


RELATED POST

  1. Ik heb de pizza’s in Napels geproefd, en wil sindsdien niets anders meer. Klinkt dus alsof ik hier naartoe zou moeten!