READING

Minguz: winkel in Haarlem waar je hebberig van wor...

Minguz: winkel in Haarlem waar je hebberig van wordt

Winkelen Haarlem Minguz

Als ik in Haarlem ben, loop ik graag even door de Kleine Houtstraat. Omdat het een mooie straat is, maar ook omdat mijn moeder hier is geboren en opgegroeid. Boven de slagerij van mijn opa en oma. Jammer genoeg zit die er niet meer, maar de straat zit inmiddels vol met leuke winkels. Minguz bijvoorbeeld, van Wendy Koops.

Je leeft maar één keer
Al van kinds af aan had Wendy een droom: een eigen winkel beginnen. Ze heeft eigenlijk geen idee waarom, want hiervoor had ze überhaupt nog nooit in een winkel gestaan. Grote kans dat het komt doordat ze gek is op mooie spullen. Wat ik aan haar bewonder, is dat ze haar hart heeft gevolgd. Haar hele leven werkte ze in het bedrijfsleven, tot een jaar geleden bij een bank, en daar werd ze eigenlijk nooit écht blij van. Toen twee jaar geleden een jeugdliefde overleed, werden haar ogen geopend: “straks heb ik mijn leven lang een baan gehad waar ik helemaal niet gelukkig van werd.. Zonde!”

Streepje voor
Tijd dus om het roer volledig om te gooien. Haar droom was een winkel in Haarlem, het liefst in de Kleine Houtstraat. En beide is gelukt. Een half jaar geleden was Minguz een feit. Dat Wendy veel affiniteit heeft met styling, mode en inrichting, zie je meteen als je de winkel in loopt. Sterker nog, je wordt er behoorlijk hebberig van. Als er Deense merken aan de rekken hangen, heb je bij mij sowieso een streepje voor. En dat hing er, van Stella Nova. Een van de truitjes met stippen was zo onweerstaanbaar, dat ie nu aan mijn eigen rek hangt. Achterin de winkel vind je thee, kaarsen, vasen, kussens en nog veel meer voor in je huis. Ja, Minguz komt op m’n vaste lijstje winkels die ik af moet als ik in Haarlem ben.


Winkelen Haarlem MinguzWinkelen Haarlem MinguzWinkelen Haarlem MinguzWinkelen Haarlem MinguzAdres:  Kleine Houtstraat 13A
Plaats: Haarlem
Websitewww.minguz.nl


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST