READING

B&B Lissabon: Casa das Janelas com Vista

B&B Lissabon: Casa das Janelas com Vista

B&B Lissabon Tijdens m’n tripje naar Lissabon sliep ik in B&B Casa das Janelas com Vista. Het is even een klim, maar als je het steegje inloopt en je ziet het zwarte bord, dan komt de gezellige sfeer je meteen tegemoet. Kom je binnen, dan wordt er vanuit de benedenruimte een vrolijk welkom geroepen. Daar zit George, een supervriendelijke jongen die je meteen een drankje aanbiedt. En veel goeie tips voor restaurantjes geeft om je avond goed te beginnen. En dat hij smaak heeft, kun je wel van me aannemen. Helemaal in lijn van deze B&B. Waarvan de woonkeuken toch wel m’n favoriete plek was. Om wat architectuur boeken door te bladeren, of snel even je mail te checken voor je weer de stad induikt.

Rollend je bed in
De kamer had een geweldig uitzicht over de stad en de rivier. En die brug waarbij het even lijkt of je in San Francisco bent beland. Maar nee, terug naar Lissabon! Of de kamer eigenlijk, want hoe trendy die er ook uitziet, je voelt wel degelijk dat je in Portugal bent, en dat maakt het altijd net wat leuker. In de ochtend staat het ontbijt op de grote tafel in de woonkeuken uitgestald. Van croissants tot yoghurt en borden vol vers fruit. En notencake! En dat kan je allemaal aan de kleine tafeltjes opeten. Moet je niet te groot zijn, anders moet je best even buigen over je bord. Ga in dat geval vooral op de bank zitten, dan zit je er riant bij. En is het warm, dan moet je natuurlijk op het kleine terras zijn. Voor zowel een lekker bed als een vullend ontbijt is dit dus wel dé B&B van Lissabon wat mij betreft. En dan zit je ook nog eens in de leukste wijk van Lissabon: Bairro Alto. Vol gezellige restaurants en cafeetjes. Rol je ’s avonds zo je bed in. Tenminste, als je niet de berg op moet.. Het leukste restaurant in Lissabon vond ik trouwens Pharmacia, in de stijl van een apotheek. Echt een aanrader!

Meer informatie: Booking.com

B&B LissabonB&B LissabonB&B LissabonB&B Lissabon


RELATED POST

  1. Esther

    10 juli

    Wat een superleuke B&B! Echt een aanrader voor als ik nog eens naar Lissabon ga! Barrio Alto vond ik sowieso de gezelligste wijk van Lissabon, dus goede locatie ook.